Ofte stillede spørgsmål

Hvordan forbinder jeg min fjernbetjening til mit Eboard?

For at forbinde din fjernbetjening med boardet, skal du bruge følgende guide:

Både fjernbetjening og board skal være slukket fra start:
Step 1: Hold tændknappen på boardet inde i 6-8 sekunder, indtil tændknappen blinker lynhurtigt.
Step 2: Hold tændknappen på fjernbetjeningen inde i 5-7 sekunder, indtil den har vibreret 3 gange, og der står 'connected' på dit display.

På 2.5 boardet vil du få muligheden for at vælge indstillinger. De korrekte indstillinger er følgende:

KM/T - HUB - 90MM

På 2.0 boardet vil der blive vist muligheden, men man kan ikke selv vælge. Derfor skal man blot slukke fjernbetjeningen og tænde den igen. Så er den forbundet.

Hvorfor siger mit Eboard en mærkelig lyd?

Det er umuligt at holde sit eboard fuldstændig lydløst, da det er meget udsat for slag, skidt, vand og lignende. Der er dog flere ting du kan gøre for at formindske eventuelle lyde.

Mit E-board rasler?

Sørg for at spænde alle skruer og møtrikker grundigt på dit board. Da der er ekstremt mange vibrationer i et eboard, vil du opleve at skruer indimellem skal efterspændes. I 9 ud af 10 tilfælde, vil en eventuel raslelyd opstå, fordi der er noget der ikke er ordentligt spændt. Vi anbefaler også at efterspænde før brug af boardet, da vores boards er samlet af helt ægte mennesker, der kan lave fejl ligesom alle andre!

Jeg oplever en knirken, der er værre end min bedstemors gigt-knæ?

Knirken er en klassisk lyd fra Eboard og klassiske skateboards som kommer fra dine trucks. Nærmere bestemt det man kalder 'Pivot'. Du vil aldrig helt kunne fjerne denne lyd, men du kan løbende rense, smøre eller udskifte dine pivots. På YouTube er der masser er gode guides til at rense sine pivots, som f.eks. denne video.
Det ødelægger ikke dit skateboard at køre med knirkende lyd.

Mine motorer på Eboard 2.0 klapper ligeså meget som et fyldt Parken, når Mikkel Damsgaard brillerer på det danske landshold!

Du skal have spændt dit dæk. Forsøg at spænde de 5 skruer, der spænder den sorte fælge fast på hjulet. Hjælper det ikke? Så gør følgende:
Den inderste core i dækket er lavet af aluminium, som kan udvide sig en smule ved varme. Derfor skal vi have fyldt dækket ud. Du skal skrue de 5 skruer af og afmontere den sorte fælge. Derefter kan du skubbe dækket stille og roligt af. Rens nu dækket indvendigt, og påfør derefter 2-3 striper ledningstape indvendigt i dækket. Derefter kan du montere dækket + fælgen på motoren igen. Så har du en klappeløs motor!

Det ødelægger ikke dit e-board at køre med klappelyden.

Mine motorer siger en rigtig høj motorlyd?

Der kan være flere årsager til at man oplever høje motorlyde. Oftest oplever vi dog, at motorerne har været udsat for meget vand/salt eller sand/snavs. Specielt salt og vand er de 2 værste syndere. Andre gange har motorerne simpelthen blot været brugt rigtig meget. En høj støj fra motorerne betyder næsten aldrig at der er noget galt, men er i stedet et tegn på slid. Du kan derfor køre videre som du plejer.
Skulle man være interesseret i at få sine motorer fuldstændig up to date, så udskifter man typisk hele motoren i stedet for at reparere på dem, da de er meget kompakte og derfor svære/tidskrævende at reparere på.

Hvor langt kan mit e-board køre på en opladning?

Et spørgsmål der ofte går igen, men som er mere komplekst end antaget. Der er rigtig mange parametre, som alle påvirker rækkevidden. Disse forhold er dog de mest udslagsgivende:
- Vægtbelastning
- Vejrforhold
- Vejforhold
- Kørselsmønstre
- Temperatur
- Og lignende

Du kan være 100% sikker på at vi ikke fifler med tallene. Vores test-kører vejer 68kg og alle vores boards er blevet gennemtestet af denne person.
Vi prøver at være helt transparante i vores markedsføring. Skriver vi f.eks. 15-25 km på en opladning, så kan du forvente at 25km er den optimistiske rækkevidde, imens 15 km bør være minimumsrækkevidden. Altså for at nå 25 km kræver det god asfalt, lav vægtbelastning, optimal temperatur (15-20° Celsius), ingen modvind, flad vej og at man ikke kører topspeed hele vejen, samt undgår for mange nedbremsninger/accelerationer.

Du kan læse meget mere om hvordan du optimerer din rækkevidde på dit board på vores blogindlæg her.

Hvad er reglerne for eboards?

Vi anbefaler kraftigt at læse reglerne på færdselsstyrelsen for eboards, som du finder ved at trykke her.

Nedenfor ser du et udklip fra styrelsens side:
Alderskrav: Du skal være fyldt 15 år for at køre på et selvbalancerende køretøj og motoriseret skateboard. Hvis du er under 15 år, kan du anvende køretøjet under ledsagelse og kontrol af en myndig person eller på skiltede lege- og opholdsområder.

Anvendelsesområde: Du skal som udgangspunkt køre efter reglerne for cykel. Du må dog kun køre på strækninger, hvor der er cykelsti og skal følge cyklistsignaler og –skiltning. Hvis du kører på en strækning inden for tættere bebygget område, som har en hastighedsgrænse på højest 50 km/t, må køretøjerne dog føres på vejen, hvis der ikke er anlagt cykelsti.

Fandt du ikke hvad du ledte efter?